MEETING OF THE ADVISORY COMMITTEE TO THE DIRECTOR (ACD)

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
Atlanta, Georgia 30329
November 14, 2023

9:00 a.m. - 4:00 p.m. (EDT)

9:00 AM	Welcome, Roll Call (10 minutes)	David Fleming, MD ACD Chair
9:10 AM	Agency Priorities and Updates (30 minutes)	Mandy Cohen, MD, MPH CDC Director
9:40 AM	Discussion (30 minutes)	ACD members
10:10 AM	Supporting Healthy Families (20 minutes)	Charlene Wong, MD CDC Senior Advisor for Health Strategy
10:30 AM	Discussion (20 minutes)	ACD members
10:50 AM	COVID-19 Recission (15 minutes)	Sherri Berger, MSPH Senior Counselor
11:05 AM	Discussion (15 minutes)	ACD members
11:20 AM	Break (10 minutes)	
11:30 AM	CDC Update - Health Equity Workgroup Recommendations (20 minutes)	Leandris Liburd, PhD, MPH, MA Acting Director, Office of Health Equity, CDC
11:50 AM	Health Equity Workgroup (15 minutes)	Daniel Dawes, JD Monica Valdes Lupi, JD, MPH Co-chairs
12:05 PM	Discussion and Vote (25 minutes)	ACD members
12:30 PM	Lunch (1 hour)	
1:30 PM	Laboratory Workgroup (20 minutes)	Joshua Sharfstein, MD Jill Taylor, PhD Co-Chairs
1:50 PM	Discussion and Vote (30 minutes)	ACD members
2:20 PM	CDC Update – Laboratory Workgroup Recommendations (20 minutes)	Jim Pirkle, MD, PhD Director, Office of Laboratory Science and Safety, CDC
2:40 PM	Break (10 minutes)	
2:50 PM	Update - Data and Surveillance Workgroup Recommendations (30 minutes)	Julie Morita, MD Nirav R. Shah, MD, MPH Co-Chairs Jen Layden, MD, PhD Acting Director, Office of Public Health Data, Surveillance, and Technology, CDC
3:20 PM	Discussion (30 minutes)	ACD members
3:50 PM	Closing Remarks (10 minutes)	David Fleming
4:00 PM	Adjourn	