MEETING OF THE ADVISORY COMMITTEE TO THE DIRECTOR (ACD)

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
Atlanta, Georgia 30329
August 9, 2022
9:00 a.m. – 2:30 p.m. (EDT)

9:00 AM	Welcome, Roll Call (15 minutes)	David Fleming, MD ACD Chair
9:15 AM	Overview of Recent Developments (15 minutes)	Rochelle P. Walensky, MD, MPH Director, CDC
9:30 AM	Discussion (15 minutes)	ACD members
9:45 PM	Data and Surveillance Workgroup (15 minutes)	Julie Morita, MD Nirav Shah, MD, MPH Co-chairs
10:00 AM	Discussion (15 minutes)	ACD members
10:15 AM	Laboratory Workgroup (15 minutes)	Joshua Sharfstein, MD Jill Taylor, PhD Co-chairs
10:30 AM	Discussion (15 minutes)	ACD members
10:45 AM	Break (10 minutes)	
10:55 AM	Health Equity Workgroup (20 minutes)	Daniel Dawes, JD Monica Valdes Lupi, JD, MPH Co-chairs
11:15 AM	Discussion (20 minutes)	ACD members
11:35 AM	Lunch (20 minutes)	
11:55 AM	Working Lunch: Update on COVID-19 and Monkeypox (20 minutes)	Ian Williams, PhD, MS Incident Manager, CDC COVID-19 Response
		Jennifer McQuiston, DVM, MS Incident Manager, CDC Multi-National Monkeypox Response 2022
12:15 PM	Discussion (15 minutes)	ACD members
12:30 PM	Climate and Health (20 minutes)	Patrick Breysse, PhD, CIH Director, National Center for Environmental Health/Agency for Toxic Substances and Disease Registry
12:50 PM	Discussion (20 minutes)	ACD members
1:10 PM	Public Comment (30 minutes)	David Fleming
1:40 PM	Plans for Future Meetings (30 minutes)	David Fleming
2:10 PM	Closing Remarks (20 minutes)	David Fleming
2:30 PM	Adjourn	